Wat is Van de bouwplaats?

Level 5 geeft afval een nieuw leven en mensen een toekomst. 

Dagelijks gooien wij heel veel weg. Zonde! Afval is geen afval, maar een grondstof. Het is pas afval als het in de container landt. En zelfs dan kunnen we er nog wat mee. Van sloophout tot beton en van planken tot plastic strips: wat eens werd weggegooid is nu de basis voor een nieuw product.

Materialen komen ter beschikking om andere mensen hun talenten te laten ontdekken. Ze kunnen leren weer te vinden wie ze zijn, waar ze goed in zijn en vakmanschap ontwikkelen. Kunstenaars, ontwerpers en architecten worden bij het proces betrokken. Met hun andere kijk op materialen ontstaan de mooiste dingen. De productie van die ideeën voeren de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uit. Van de bouwplaats is een ideale plek waar zij zichzelf kunnen ontwikkelen. Nu nog halen we het materiaal uit de bak, straks voorkomen we dat het in de bak belandt en uiteindelijk hoeft er geen afval meer te zijn. Maar wel een bureau, bloempotten, een thuiswerk-unit en nog veel meer.

Voor wie  

Van Hattum en Blankevoort en andere bouwers uit het concern van Volkerwessels zijn de beoogd samenwerkinspartners van dit concept. Naast de leverende partners biedt het concept ook voordeel voor de afnemende partners. Bloemisten kunnen zich onderscheiden door de unieke vazen. Meubelleveranciers door de Werkhuizen etc.

Met wie

Van de Bouwplaats wordt ontwikkeld in samenwerking met de Level 5 partners Tweetonig, Bokkers en van der Veen, Sander Lorier en Coosz.

Economisch perspectief

Van de Bouwplaats ontwikkelt een rendabel verdienmodel waarmee niet alleen leerwerkplekken maar ook reguliere arbeidsplaatsen worden ontwikkeld.  

Sociaal perspectief

Van de bouwplaats biedt in 2016-2017 voor minimaal 25 mensen leerwerkplekken.

 
Heeft u interesse in producten vanuit dit concept?
Voor meer informatie over de producten en diensten die Van de bouwplaats u kunnen leveren, kunt u contact opnemen via dit contactformulier.
Naam *
Naam