Wat is de SMAAK VAN LAAK?

HVV Laakkwartier, een Voetbalvereniging met een sociaal hart en in Den Haag het Buurthuis van de toekomst. Deze club pakt het stevig aan. Ze hebben samen met Shared Value en Level-vijf "De Smaak Van Laak" een van de eerste Kantine-Restaurants van Nederland opgericht. De Club is gelegen in de Wijk Laakkwartier in Den Haag. De keuken en een deel van de kantine is ter beschikking gesteld voor een leer-werkproject. Wajongeren kunnen hier kennismaken met de Horeca, Zorg en Dienstverlening als branches. En worden begeleid door een Chefkok en een jobcoach. Van dinsdag tot donderdag tussen 17:00 en 20:00 uur is "De Smaak van Laak" als buurtrestaurant geopend voor de gehele wijk. Zo kunnen hier bewoners voor een zachte prijs genieten van een heerlijk 3 gangen menu. Geserveerd door Wajongeren in opleiding.

Voor wie 

Ouderen en jongeren uit de wijk die zelf even niet willen of kunnen koken. Wajongeren of andere jongeren met een afstand op de arbeidsmarkt die een leer-werkproject aangaan in de Horeca, Zorg en Dienstverlening branches.  De jongeren figuurlijk maar met een actief bewegingsprogramma ook letterlijk in beweging gebracht.  

Met wie

Dit leer-werkproject spreekt social betrokken voetbal en hockey verenigingen aan met een eigen keuken. Gemeentes die op zoek zijn naar participatie-projecten. Jongeren met een afstand op de arbeidsmarkt kunnen hier Horeca ervaring opdoen. Sponsoren van de vereniging die jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan willen bieden.

Economisch perspectief

Voor verenigingen kan het meer dynamiek en omzet brengen. Vaak worden de keukens minimaal gebruikt, hier is op passende wijze, per vereniging voordeel te behalen. Denk ook aan marketing inkomsten en meer sponsoren. Dit omdat het sociale karakter van "De smaak van Laak" nieuwe sponsoren zal trekken. De maatschappelijke status van een vereniging wordt opgewaardeerd. Voor gemeentes betekend een dergelijk leerwerkconcept dat voor jongeren met een afstand op de arbeidsmarkt een groot perspectief is op werk.

Sociaal perspectief

Dit project moet de komende jaren tot minstens 50 reguliere banen leiden en zal in de eerste jaren rendabele leerwerk activiteit opleveren. De wijk zal opleven. 
Leerwerkdoelstelling: 25 leerwerkplekken in 2016, 50 reguliere banen voor 2020.
Er ontstaat sociale cohesie tussen de ouderen en de jongeren en bovenal: ouderen kunnen langer thuis blijven wonen.

Download hier het artikel uit het AD: 
POP UP RESTAURANT
IN BUURTHUIS HVV LAAKKWARTIER

Bij Laakkwartier schotelen ze je niet alleen regelmatig een smakelijke pot voetbal voor. Maar net zo makkelijk ook drie dagen per week een gezonde maaltijd.

DE SMAAK VAN UW CLUB

Level-vijf zou level-vijf niet zijn als we dit Leer-werk-concept niet nog grootser, meer landelijk zouden willen aanpakken.

Daarom zijn we het concept aan het vergroten en aan het professionaliseren. We kunnun u slechts wat beelden laten zien van onze plannen en fantasieën. Maar misschien wordt u er net zo blij van als wij. Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We hopen dat de onderstaande beelden u genoeg inspiratie geven om met ons mee te denken of te gaan doen... #KNVB? #KNHB? #Feyenoord? #ADO?

 

 
Heeft u interesse in dit concept?
Bent u voorzitter van een sport vereniging?
Bent u gemeente die actief wil werken aan de participatiewet?
Of bent u ondernemer die zijn verantwoordelijkheid wil pakken naar de maatschappij?
Nee, niks zeggen... u heeft u nog een goed concept in de la liggen voor ons?
Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Naam *
Naam